Casus: een Account Executive CRM voor Brite

Hoe New Technology Search een jonge Salesforce consultancy hielp hun eerste sales te vinden

Opdrachtgever: Brite

Brite is een Nederlandse Salesforce-consultancy die zich richt op opdrachtgevers in het MKB en MKB+. Het jonge bedrijf implementeert Marketing-, Sales- en Service-oplossingen op het Salesforce platform en heeft daarmee in korte tijd een goede reputatie en een mooie klantenlijst opgebouwd. In de zomer van 2020 kwam het bedrijf op het punt waar iedere groeiende consultancy tegen aan loopt. Namelijk het punt dat er voor het eerst een dedicated sales professional moet worden aangetrokken om de volgende fase van groei te realiseren. In het geval van Brite een sales professional met een stevige dosis ervaring én de energie die nodig is om als eerste zo’n functie te vervullen in een jonge organisatie.

Uitdaging:vind een ervaren sales professional

Brite nam New Technology Search in de arm om de juiste kandidaat te vinden en zich te verzekeren van een kwalitatief hoogwaardig searchproces. Daarbij waren er twee uitdagingen. Ten eerste de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. In het uitdijende Salesforce ecosysteem is er simpelweg meer vraag naar ervaren sales professionals dan aanbod. In de tweede plaats zocht Brite naar een kandidaat die een goede match zou zijn met het DNA van het bedrijf. Een sales met een hoge professionele standaard én de persoonlijkheid en soft skills om te aarden in de informele, collegiale cultuur die Brite kenmerkt.

Aanpak: ontzorgen van de opdrachtgever
<p>New Technology Search werkt met een gestructureerde methodologie waarmee ze in een aantal processtappen de juiste kandidaat selecteren. Niet door blind te vertrouwen op CV’s, maar door kandidaten te identificeren waarmee een organisatie een aantal vooraf gedefinieerde uitkomsten kan realiseren.</p>
<p>Brite kon daarbij bouwen op de ervaring die New Technology Search zelf heeft met sales van CRM- en Salesforce-oplossingen. Door deze achtergrond was het bureau goed in staat om de eerste screening te doen en het kaf van het koren te scheiden. Zo belandden er bij Brite gekwalificeerde kandidaten op de shortlist en hoefde het management van Brite zich niet door stapels ondermaatse CV’s te worstelen. De vier kandidaten op de shortlist gingen vervolgens de interviewfase in bij Brite voor gerichte gesprekken. Aan het eind van de search kon Brite zijn eerste 100 % sales professional verwelkomen en beginnen aan de volgende groeifase van het bedrijf.</p>
De search in cijfers

39

potentiële kandidaten gecontacteerd

6

kandidaten gescreend

4

kandidaten op de shortlist

1

kandidaat benoemd

De samenwerking met New Technology Search was professioneel en prettig. De headhunter van New Technology Search had veel contact met de kandidaten en met mijzelf. De lijntjes waren kort.

Hans Neele
Eigenaar Brite