Casus: een Agile Coach voor Adaptif

Hoe New Technology Search voor een high-end consultancy een Scrum Master & Agile Coach vond die precies bij hen paste

Opdrachtgever: Adaptif

Adaptif is een high-end consultancy in Den Bosch, die organisaties helpt beter aan te sluiten bij hun omgeving. Veranderingen in die omgeving – gedreven door technologie en innovatie – vragen om nieuwe manieren van werken en aansturen, zoals agile. Adaptif helpt bedrijven die nieuwe manieren van werken succesvol te implementeren. Niet vanuit een technologische focus, maar vanuit een breed business driven perspectief.

Met deze onderscheidende propositie heeft Adaptif sinds 2017 een goede start gemaakt. Het jonge bedrijf wil snel opschalen en is daarom altijd op zoek naar Scrum Masters & Agile Coaches die al een aantal jaren meelopen in het vak.

Uitdaging: vind een kandidaat die precies bij Adaptif past

De arbeidsmarkt is krap en goede kandidaten zijn schaars. In deze tijd moeten veel bedrijven wendbaarder worden, waardoor de vraag naar Scrum Masters & Agile Coaches groter is dan het aanbod. Het belangrijkste knelpunt voor Adaptif zit in het vinden van kandidaten met de juiste ervaring en een senior profiel dat aansluit bij de propositie van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten kennis hebben van het ‘oude werken’ en die werkwijze kunnen omzetten naar het ‘nieuwe werken’. Tot slot moeten kandidaten in verschillende inhoudelijke domeinen durven duiken.

Aanpak: de search naar een ervaren kandidaat
<p>De headhunter van New Technology Search komt zelf uit de consultancy en kent de wereld waarin Adaptif opereert goed. Daardoor begrijpt hij wat voor profiel er nodig is om succesvol te zijn bij Adaptif en zijn opdrachtgevers.</p>
<p>In samenwerking met Adaptif werd een uitgebreid functieprofiel opgesteld. In het searchproces bouwde New Technology Search op een aanzienlijk netwerk, op een professioneel searchsysteem en op gerichte communicatie onder de doelgroep van potentiële kandidaten. Van een groep van meer dan honderd geïdentificeerde kandidaten, screende New Technology Search er 31 uitvoerig. Daaruit rolden drie passende kandidaten – mensen met de juiste ervaring en de juiste persoonlijkheid – die op de shortlist kwamen en een sollicitatietraject ingingen bij Adaptif. Aan het einde van dit gestructureerde searchproces kon Adaptif een match maken met een goede, ervaren kandidaat en deze met succes een contract aanbieden.</p>
De search in cijfers

106

potentiële kandidaten gecontacteerd

31

kandidaten gescreend

3

kandidaten op de shortlist

1

kandidaat benoemd

New Technology Search is een professionele speler. Het bureau heeft veel marktkennis en gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Roel van Stiphout
Managing Partner, Adaptif