Casus: een Tech Lead voor Northpool

Hoe New Technology Search met een gestructureerde searchmethode een IT-toptalent vond voor een renewable energy trader

Opdrachtgever: Northpool

Northpool is een succesvolle Nederlandse energy trader. Het bedrijf is actief in het hart van de internationale energiemarkt en de transitie naar duurzame energiebronnen.

Northpool heeft een leidende positie in de markt en wil die verder uitbouwen. High-end informatietechnologie is daarbij een kritische succesfactor. De groei van het bedrijf valt of staat met een robuuste en schaalbare IT-infrastructuur en de continue aanvoer van data en analyses uit de internationale energiemarkten in combinatie met meteorologische data.

Uitdaging: vind een ervaren Tech Lead

Northpool riep de functie van Tech Lead in het leven om dit in goede banen te leiden. Maar goede, ervaren mensen op het gebied van data science en IT-architectuur zijn schaars. Het aantal professionals dat mee kan draaien in de top bij een bedrijf als Northpool is beperkt. Bovendien moeten ze op het juiste moment open staan voor een carrièrestap.

Northpool besloot om New Technology Search in te schakelen voor het invullen van deze cruciale rol.

Aanpak: een gestructureerde search naar toptalent
<p>New Technology Search werkte volgens een bewezen methode voor het aantrekken van toptalent. Een methode die zich niet blind staart op CV’s – en dus op wat een kandidaat in het verleden heeft gedaan – maar op het identificeren van topkandidaten die specifieke resultaten kunnen waarmaken. Northpool stelde een zogenaamde job-scorecard op en op basis van die scorecard stelde New Technology Search in samenwerking met Northpool een scherp en helder vacatureprofiel op. Vervolgens zette New Technology Search een gestructureerd searchproces in gang.</p>
<p>New Technology Search selecteerde 69 potentiële kandidaten, waarvan er 23 werden uitgenodigd voor een screening-gesprek. Na deze screening werden acht kandidaten voorgesteld aan Northpool. Uiteindelijk werden twee benoembare kandidaten uitgenodigd voor uitgebreide persoonlijke interviews bij Northpool. Vervolgens vonden er focusinterviews plaats om specifieke vraagtekens te adresseren. Daarna werden interviewresultaten vergeleken met scorecardresultaten en kon Northpool een weloverwogen beslissing nemen. Na uitgebreide referentiechecks van de gekozen kandidaat deed Northpool een succesvol aanbod en kon het zijn nieuwe Tech Lead verwelkomen.</p>
De search in cijfers

69

potentiële kandidaten

23

screening-gesprekken met kandidaten

8

kandidaten voorgesteld aan Northpool

2

benoembare kandidaten op shortlist

De samenwerking met New Technology Search verliep in één woord: professioneel. Een serieus searchbureau, geen cowboys.

Marcel Bos
CTO Northpool