Casus: het Field Service team van Nextview

Hoe New Technology Search een Salesforce partner hielp hun Field Service team op te schalen

 

Opdrachtgever: Nextview
Nextview is een succesvolle Salesforce Platinum Consulting Partner en Design Thinking specialist. Als Salesforce partner ziet Nextview groeikansen in nieuwe domeinen die aan het Salesforce portfolio worden toegevoegd. Eén van de relatief nieuwe Salesforce domeinen is Field Service Management – het beheer van mensen en middelen die op weg zijn naar klanten.  Nadat Nextview in Europa verschillende grote Field Service implementaties had gedaan, werd het bedrijf door Salesforce gevraagd om door te investeren in dit domein. Hierdoor ontstond er bij Nextview een urgente behoefte aan een groter en diverser Field Service team.
Uitdaging: vind twee zware consultants
Nextview nam New Technology Search in de arm om hun bestaande Field Service team te versterken met twee zwaargewichten.  De uitdaging van deze opdracht lag ten eerste in de competitieve markt.  Het Salesforce ecosysteem wordt steeds groter en de vraag naar experts die waardevolle domeinkennis meenemen groeit navenant. Daarnaast heeft Nextview mensen nodig die hun opdrachtgevers op verschillende niveaus kunnen bedienen – van strategische vraagstukken tot hoogwaardige technologische implementaties. 
Aanpak: search op basis van eigen ervaring
De partners van New Technology Search zijn ervaren IT-ondernemers, die uit eigen ervaring weten wat er nodig is om bedrijven en teams te laten groeien. Bovendien hebben ze veel kennis van de software waar Nextview mee werkt en kennen ze de daaraan gerelateerde systems integrators. Zo konden ze Nextview goed adviseren over de benodigde profielen voor het opschalen van het bestaande Field Service team.

De search naar de nieuwe Field Service consultants begon met het identificeren en contacteren van 42 potentiële kandidaten, waarvan er elf uitvoerig door New Technology Search werden gescreend. Van die groep gingen er vijf bij Nextview op gesprek. Aan het eind van de search kon Nextview twee zware Field Service consultants succesvol een baan aanbieden.
De search in cijfers

42

potentiële kandidaten gecontacteerd

11

kandidaten gescreend

5

kandidaten op de shortlist

2

kandidaat benoemd

We kennen de partners van New Technology Search als mensen met een enorm netwerk in onze markt. Ze kennen de klanten waar wij mee werken en begrijpen onze knelpunten.

Peter Bakker
Managing Director, Nextview