New Technology Search bestaat 1 jaar!

Door Bart en Gijs –

Precies een jaar geleden lanceerden we met z’n tweeën New Technology Search. Een mooi moment om terug te blikken op de opstartfase van ons nieuwe bedrijf. Hoe is het allemaal gegaan? Wat hebben we geleerd? We delen graag onze ervaringen uit een uniek jaar met jullie.

Zomer 2019: het plan

Het idee om met z’n tweeën ‘iets’ te gaan doen leefde al langer. We hebben als team jaren samengewerkt in de IT en hadden een persoonlijke én professionele klik. In de gesprekken die we hadden over onze eigen business kwamen altijd drie dingen samen: ons enthousiasme voor de wereld van nieuwe IT, ons uitgebreide netwerk in die wereld en de energie die we krijgen van het werken met leuke, vooruitstrevende mensen en bedrijven. In de zomer van 2019 werden de contouren van ons nieuwe bedrijf zichtbaar. We zouden een searchbureau starten in de hoek van nieuwe IT, en ons richten op executives en ervaren sales- en IT-professionals. Op persoonlijk niveau wilden we simpelweg een leuke business beginnen en met z’n tweeën als team opereren richting opdrachtgevers en kandidaten. Het was onze bedoeling om in ons eerste jaar zoveel mogelijk interessante mensen en partijen te ontmoeten en met elkaar verbinden.

September 2019: take-off

De lancering van New Technology Search in september 2019 was een grote, spannende stap voor ons. We investeerden in goede kantoorruimte in Amersfoort, richtten een professioneel searchsysteem in en ontwikkelden een searchmethodologie. Vervolgens trokken we erop uit om ons verhaal te vertellen. De markt reageerde positief op onze propositie en op de niche die we hadden gekozen. Iedereen die werkt met nieuwe IT weet hoe moeilijk het is om goede, ervaren mensen te vinden. Opdrachtgevers besloten ons een kans te geven om ons te bewijzen.

Maart 2020: de eerste opdrachten, en toen…

Met de eerste opdrachten op zak, begonnen de dagelijkse gesprekken met relevante kandidaten. We waren nu officieel uit de startblokken en deden een paar mooie plaatsingen. En toen werd het maart en kwam corona naar Nederland. Een aantal opdrachten ging in de pauzestand of werd afgezegd. Precies waar je niet op hoopt als je een onderneming start. Maar we pasten ons snel aan. Dat betekende minder relatiemanagement en persoonlijk contact – wat jammer was omdat we daar juist veel energie van krijgen. Maar ‘virtual search’ bleek in veel gevallen ook effectief te zijn. Voor ons, maar zeker ook voor kandidaten en opdrachtgevers.

September 2020 – nieuwe opdrachten, nieuwe opdrachtgevers

De business draait nu goed. Na een initiële terugslag in het voorjaar krijgen we nu veel nieuwe opdrachten. Ook weten we nieuwe opdrachtgevers aan ons te binden van het type dat we voor ogen hadden toen we begonnen: dynamisch, innovatief, groeiend. Het overheersende gevoel na een jaar gezamenlijk ondernemerschap is dat het gewoon heel leuk is om weer een business op te bouwen in de IT. Het geeft veel voldoening dat we ons netwerk en onze tientallen jaren ervaring in kunnen zetten voor opdrachtgevers en kandidaten.

September 2021 – mooie opdrachten doen

Laatst vroeg iemand ons hoe we nu – met een bedrijf dat een jaar bestaat – in de wedstrijd staan. We kwamen tot de conclusie dat we ons voelen als een sportteam dat een goede seizoensvoorbereiding heeft gehad. En daardoor met enthousiasme en vertrouwen naar het komend seizoen kijkt. We verheugen ons erop om het komend jaar mooie opdrachten te doen en veel relevante opdrachtgevers en ervaren kandidaten met elkaar te verbinden.