Casus: een Delivery Lead voor Team Resilience

Hoe New Technology Search voor een jonge IT-consultancy een speld in een hooiberg vond

Opdrachtgever: Team Resilience

Team Resilience is een jonge en succesvolle IT-consultancy. Het bedrijf is gespecialiseerd in
de snelle ontwikkeling van enterprise-applicaties op basis van Outsystems en UX. Sinds het bedrijf werd gelanceerd heeft het zichzelf snel bewezen in de wereld van het Outsystems low- code-platform. Niet voor niets werd Team Resilience in 2020 door Outsytems uitgeroepen tot Outsystems Partner of the Year. Voor de komende jaren ligt er een heldere ambitie: aanzienlijke groei en een topspeler worden in het internationale Outsystems partnerlandschap. Om deze ambitie te realiseren is Team Resilience altijd op zoek naar ervaren en hooggekwalificeerde teamleden. In dit geval een Delivery Lead.

Uitdaging: vind een Delivery Lead die business en IT blij maakt

Team Resilience heeft een UX-gerichte aanpak, gecombineerd met diepgaande OutSystems expertise, zorg voor een toekomstvaste architectuur en met een sterke focus op product- management. De Delivery Lead moet die elementen aan elkaar kunnen verbinden op een manier die stakeholders vanuit de business en IT op één lijn brengt en enthousiast maakt. Bovendien moest de juiste kandidaat passen bij het DNA van het bedrijf. Dat bestaat uit echte teamspelers, die samen met de klant producten definiëren en resultaten bereiken en daarbij moeilijke situaties niet uit de weg gaan. Delivery Leads die voldoen aan dit profiel en die op dit niveau kunnen opereren zijn echter schaars. Via een referentie kwam Team Resilience in contact met New Technology Search, en vroeg hen deze speld in een hooiberg voor ze te vinden.

Aanpak: een helder proces en klankborden over kandidaten
<p>New Technology Search en Team Resilience werkten tijdens de search naar een Delivery Lead samen in een helder vormgegeven screening- en interviewproces. Omdat het hier om een sleutelrol ging, was er continue contact tussen de CEO van Team Reslience en de headhunter van New Technology Search om te klankborden over de aangedragen kandidaten. Tijdens de zoektocht identificeerde New Technology Search 74 kandidaten, waarvan er 14 diepgaand werden gescreend. Aan het eind van het uitdagende zoekproces bleven er 2 passende kandidaten over, waaruit Team Resilience de kandidaat selecteerde die het best aansloot bij het gewenste profiel en het DNA van het bedrijf.</p>

New Technology Search acteert als onderdeel van het team met als doel om samen tot een succesvolle invulling te komen. Hoe lastig het profiel dat we zochten ook was, het bureau is in staat gebleken om de juiste kandidaten te vinden. Daarbij gaven ook de kandidaten zelf aan dat ze zich op de juiste manier benaderd voelden.

Vincent van der Hoorn
CEO Team Resilience