Nextview: opschalen in het Salesforce ecosysteem

Hoe New Technology Search als strategisch partner van een Salesforce consultancy het bedrijf sneller hielp groeien in Nederland

De beste mensen op sleutelposities

Digitale transformatie draait om mensen. Niet de technologie op zichzelf, maar de mensen die met de technologie te maken krijgen bepalen of een project succesvol wordt. Voor Nextview – een wereldwijde top-50 Salesforce consulting partner – begint dat bij het eigen team.

Nextview werd in 2009 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een speler van formaat, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Polen. Om zijn groeiambities te realiseren moet het bedrijf altijd ‘best in class’ zijn. En die positie kan het alleen realiseren met de beste mensen op sleutelposities. Mensen die verantwoordelijkheid nemen voor de groei van de club en de cultuur om die groei mogelijk te maken.

Strategische samenwerking

Het Salesforce ecosysteem in Nederland is niet erg groot. Met een beperkt aantal Salesforce professionals is de vijver waaruit bedrijven kunnen vissen naar talent beperkt. Nextview heeft daarom stevig HR-beleid ingevoerd om talent te vinden en vast te houden. Zo is er een intern referral-programma en een onboarding-programma voor nieuwe medewerkers van negentig dagen.

Daarnaast is Nextview in Nederland een strategische samenwerking aangegaan met New Technology Search. Het doel van deze samenwerking was om sneller op te schalen en talent aan te trekken voor specifieke profielen waarmee Nextview zich kan onderscheiden in de markt. Dat zijn doorgaans juist die profielen die in de huidige markt lastig te sourcen zijn: van sales-professionals tot analytics-consultants en van business-consultants tot UX-designers.

Challengen en meedenken
<p>Bart Greve, de oprichter van New Technology Search, is al bijna vijftien jaar actief in het Nederlandse Salesforce landschap. Eerst als IT-ondernemer, nu als headhunter. Hij kent de groeifases waar IT-bedrijven mee te maken krijgen en weet uit eigen ervaring wat een organisatie als Nextview nodig heeft om de stap te zetten naar het volgende stadium.</p>
<p>Als partner daagt New Technology Search de Nederlandse directie van Nextview uit op hun ideeën en het bureau denkt actief mee in het formuleren van de noodzakelijke profielen. Nextview ziet New Technology Search daarom als een cruciale toevoeging op het eigen recruitmentkanaal.</p>

Er is wederzijdse commitment tussen Nextview en New Technology Search. Onze samenwerking is vastgelegd in een contractmodel dat voor beide partijen werkt en ons samen in staat stelt de beste, meest ervaren kandidaten in de markt te vinden.

Peter Bakker
Managing Director Nederland, Nextview