Casus: een Proces Expert Sales & Marketing voor Hager

Hoe New Technology Search voor een internationaal familiebedrijf een ervaren professional vond op het snijvlak van business en IT

Opdrachtgever: Hager

Hager is een internationaal opererend familiebedrijf waar 11.500 medewerkers over de hele wereld technische oplossingen voor installatieprofessionals ontwikkelen. Het in Duitsland opgerichte bedrijf levert producten voor energielevering, kabelmanagement en schakelmateriaal aan bedrijven en particulieren. De sales- en marketingteams van Hager werken met een innovatief platform voor CRM en campaign-management. Om de sales- en marketingprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en de adoptie van het platform te bevorderen zocht Hager een ervaren Proces Expert Sales & Marketing.

Uitdaging: vind een consultant die zowel business als IT snapt

De Proces Expert Sales & Marketing was een cruciale rol voor het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen bij de Nederlandse vestiging van Hager. Maar het was ook een rol die lastig was om in te vullen. Zoals veel functies in de nieuwe technologie vroeg het functieprofiel om een achtergrond in business én IT. De ideale kandidaat moest analytisch sterk zijn, ervaring hebben met procesondersteuning in het sales- en marketingdomein en kennis hebben van IT-platforms die in dat domein gebruikt worden. De vraag naar dit soort profielen is vele malen groter dan het aanbod, en vereist een stevige dosis geduld van zoekende partijen. Hager schakelde daarom New Technology Search in om de search in goede banen te leiden.

Aanpak: klankborden over kandidaten en arbeidsvoorwaarden
<p>New Technology Search en Hager droegen allebei kandidaten aan tijdens het zoekproces. New Technology Search putte daarbij uit zijn uitgebreide netwerk. Hager bracht kandidaten in die hadden gereageerd op de openstaande vacature op hun website. Beide groepen kandidaten gingen hetzelfde, eenduidige screeningproces in. New Technology Search nam telefonische en video-interviews af met de kandidaten en stuurde CV’s en gespreksverslagen van de meest geschikte kandidaten naar Hager. Vervolgens fungeerde New Technology search als klankbord voor de directie van Hager, bijvoorbeeld als het ging over passende arbeidsvoorwaarden in de huidige, overspannen arbeidsmarkt. Na een relatief kort, intensief traject kon Hager zijn nieuwe Proces Expert Sales en Marketing verwelkomen.</p>
De search in cijfers

12

potentiële kandidaten gecontacteerd

4

kandidaten gescreend

2

kandidaten op de shortlist

1

kandidaat benoemd

We gingen met New Technology Search in zee vanwege de persoonlijke benadering en de klik die we hadden. En uiteraard vanwege het aanzienlijke netwerk van New Technology Search op het vakgebied van process management, CRM en marketing automation. Daarnaast speelde het aanvullen van onze interne HR- en search-capaciteit een rol.

Edward van den Hurk
Manager Sales & Marketing Excellence, Hager