Casus: een Sales & Marketing Director voor Vaneigens

Hoe New Technology Search een Salesforce consultancy hielp zijn commerciële slagkracht te vergroten

Opdrachtgever: Vaneigens

Vaneigens is een succesvolle Salesforce-consultancy en implementatiepartner. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2017 een klantenlijst opgebouwd met mooie, grote namen uit de wereld van Retail en E-commerce. Zoals veel Salesforce spelers heeft Vaneigens te maken met een zeer concurrerende arbeidsmarkt. Het Salesforce ecosysteem groeit met dertig procent per jaar. Daardoor is de vraag naar ervaren professionals veel groter dan het aanbod, met schaarste en prijsopdrijving als gevolg. Bovendien zitten de ervaren mensen die Vaneigens zoekt vaak bij Big-4 consultancies. Het is geen vanzelfsprekendheid dat die mensen overstappen naar een kleinschaliger boutique. Vaneigens nam daarom New Technology Search in de arm om de openstaande positie van Sales & Marketing Director in te vullen.

Uitdaging: vind een Sales & Marketing Director die groei kan realiseren

De rol van Sales & Marketing Director was vitaal voor Vaneigens. Het jonge bedrijf zou voor het eerst iemand aannemen met honderd procent focus op commerciële slagkracht en groei – wat voorheen het domein was van de directeur-eigenaar. De ideale kandidaat was een zware salesprofessional, die de commerciële processen bij Vaneigens naar een hoger plan kon tillen. Iemand met jarenlange ervaring met MKB en enterprise sales van Salesforce technologie. En die op senior niveau in internationale klantomgevingen kon acteren.

Aanpak: een actieve search en een open proces
<p>New Technology Search werkte met een gestructureerde methodologie waarmee het bedrijf in een aantal stappen – samen met de opdrachtgever &#8211; de juiste kandidaat selecteert. Vaneigens kon daarbij bouwen op de marktkennis van de headhunter van New Technology Search, omdat deze zelf ondernemer in het Salesforce ecosysteem is geweest. Daardoor weet hij als geen ander voor welke uitdagingen Vaneigens staat en welke profielen ze nodig hebben.</p>
<p>Het searchproces was volledig gericht op kwaliteit in plaats van volume. Dat betekende dat de headhunter van New Technology Search goede gesprekken had met de kandidaten, en gedurende de hele search open en eerlijk was naar zowel opdrachtgever als kandidaten. Dat zorgt voor minder fouten en een betere match  &#8211; en een grotere kans dat een kandidaat echt op zijn plek zit bij zijn nieuwe werkgever.</p>

New Technology Search onderscheidt zich van andere search-bureaus door zich te richten op het senior segment van de markt. Alles draait er om kwalitatieve searches, in plaats van grote volumes. Daarnaast richten ze zich als niche-specialist op specifieke rollen en technologieën.

Boudewijn Wildeman
CEO Vaneigens